Vælg den moderigtige underholdning til eventen

For tiden trender en vis form for underholdning utrolig meget, som man ved første øjekast ikke skulle tro: Tryllekunst! Ja, tryllekunst. I gamle dage var en tryllekunstner en kappe- og hatteklædt skikkelse, som i beskrivelserne dybest set færdedes mest i de lukkede, små afkroge. En mystisk person, som angiveligt kunne noget, som andre ikke kunne. En gang imellem tog tryllekunstneren ud for at underholde et selskab – og her blev rekvisitter som duer og kaniner flittigt brugt.

Dog er denne forestilling om datidens tryllekunstnere helt hen i vejret at bruge om nutidens tryllekunstnere. I nyere tider er det blevet langt mere moderne at booke  tryllekunstner til sit event – også modebevidste events!

Indslaget her gør op med de mange forudindtagede og generaliserende holdninger, man som civilbefolkning kan genkede, når man hører ordene ”tryllekunst” og ”tryllekunstner”. 

Tiderne ændrer sig

Fra datidens billede af tryllekunstnere er det i nutidens Danmark blevet langt mere cool at præsentere sig selv som tryllekunstner. Men hvorfor så det? I bunken af generaliserende holdninger benyttede og benytter nogle sig stadig af ”nørd”-holdningen. Altså at man var/er nørdet, hvis man ville være eller var tryllekunstner. Påstanden er dog ikke sand – i hvert fald ikke for de flestes vedkommende. Tryllekunstnere bruges i dag som underholdningsform til alle typer af arrangementer. Og hvorfor så det? 

Trylleri passer til alle målgrupper

Trylleri er noget, som spænder utrolig bredt aldersmæssigt. Det vil altså sige, at det er noget, alle kan underholdes og fascineres af. Det er både den lille dreng i børnehaven og den ældre mand på plejehjemmet, og det er derfor, at trylleri er så magisk. Om man er barn, ung, voksen eller ældre bærer vi stadig et barn i os. Barnet kommer frem fra dets skjul, når det bliver påvirket til det. Tryllekunst er en kunstform, som kan skabe mirakler hos alle – og barnet i os vil lege med på præmissen om, at noget er ”magisk” eller ”uforklarligt”. Rationelt og logisk set er trylleri i sit grundelement baseret på enten snyd eller fingerfærdighed (og gerne begge dele), men når det vises for et ”dødeligt” publikum, kan man som publikum alligevel stille spørgsmålstegn ved, om kunstneren egentlig har overnaturlige evner.

Moderigtig underholdning?

I dagens trylleshows er procentdelen, som stadig tryller med duer og kaniner og i øvrigt klæder sig som den stereotype forestilling af en tryllekunstner, klart i mindretal. Tiderne ændrer sig, og i dag anses trylleri for noget mere moderigtigt – dertil skal det påpeges, at både effekter og den underliggende stemning har ændret sig markant siden stereotypen blev skabt. I dag trylles der oftest ikke med duer, men moderne magi som tankelæsning og eksperimenter er gennemgående omdrejningspunkter showet igennem. Derudover har trylleriet en helt særlig egenskab: Den skaber glæde og god stemning. Effekterne i showet betyder ikke specielt meget, hvis publikum ikke også er underholdt undervejs – faktisk bliver showet ret kedeligt i længden, hvis trylleri står alene. Men i dag benytter mange sig af termen ”comedy-magic” som udtryk for en tryllekunstner, som kombinerer sin magi med komik. Se, dét er moderne. For år tilbage handlede det i højere grad om at snyde sit publikum hvorimod publikumsinddragelse, selskabsforståelse og humor er centrale aspekter i en tryllekunstners optræden.

Kort opsummeret er trylleri i dag blevet en anerkendt underholdningsform, som både er fascinerende og sjov – en underholdning som uden tøven er modebevidst og følger med tidens trend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *